Mangyan Projektet
Bæredygtige jobs til urbefolkningen på øen Mindoro / Filippinerne

Startside

Om projektet

Produkter

Billeder

Sidste nyt

Økonomien

Etiske regler

Kontakt

Mangyan folket er de oprindelige beboere på øen Mindoro / Filippinerne. Mangyan betyder "menneske" - ligesom "inuit".         
Mangyans har boet på øen i flere tusinde år, har drevet handel med kineserne og er delvis blevet kristianiseret af spanierne, som havde kolonialiseret Filippinerne i 1600-tallet.

Mangyans er et fredeligt folk og efterhånden, som de blev trængt af andre befolkningsgrupper, trak de sig tilbage i urskoven.
De levede af primitive afgrøder, samlede frugt og holdt svin og høns.

I nyere tid er der mindre end 100.000 Mangyans tilbage og nogle er mere "civiliseret" end andre. De er meget fattige og får kun lidt støtte fra regeringen, kirken og nogle få hjælpeorgansationer.

     

Mangyan Projektet
er kommet i stand efter initiativet fra ejerne af ferieparadiset Coco Beach som ligger på det nordlige Mindoro. De sidste fem år har man inviteret Mangyans til CoCo Beach, hvor de har fået gaver, mad og mulighed for at sælge deres produkter. Man syntes efterhånden, at det ville være en bedre hjælp, at organisere arbejds- og uddannelses pladser, så folket selv kan gøre en aktiv indsats for at forbedre deres livsbetingelser.
    Efter en storstilet auktion, hvor gæsterne fra Coco Beach og forret-ningsforbindelser havde doneret alt fra rejser til restaurantmiddage, blev der indsamlet omkring
Kr. 140.000,-.
    Med denne startkapital har vi nu etableret to midlertidige værksteder som er begyndt at producere mindre produkter i vidunderligt kokostræ.
                
 læs mere...